לפני שמתחילים...
ריבות ביתיות, אחת הנוסטלגיות ממטבחה של סבתא ז"ל
תמיד היה ניתן למצוא אצלה ריבות בטעמים שונים
צנצנות זכוכית מלאות במתיקות מרוכזת בשלל צבעים.
אצלנו בבית, לעומת זאת
ריבה ביתית היתה נרקחת בניסן
חלק הכרחי מריחות ומראות המטבח הפסחי.
עם הזמן, והמעבר לתזונה נטולת סוכר
אנחנו זוכים לחוויה המתוקה לעיתים קרובות יותר
אחרי שטועמים ריבה ביתית, טבעית ואמיתית
אין סיכוי ליהנות שוב מריבה מסוכרת..
200 גרם תותים קפואים
100 גרם דובדבנים קפואים
200 גרם פירות יער קפואים
(או כל פרי אחר שאוהבים..)
2 כפות דבש או מייפל טבעי
חותכים את התותים לקוביות (1*1)
את יתר הפירות משאירים בשלמותם
מחממים 1/4 כוס מים בסיר בעל תחתית עבה
לאחר הרתיחה, מוסיפים את הפירות, ומביאים לרתיחה מחדש.
הפירות יפשירו ויפרישו נוזלים שבהם הם יתבשלו.
מבשלים על אש נמוכה עד שהפירות מתרככים, ונשאר מעט נוזל סמיך.
מצננים מעט ומוסיפים דבש או מייפל, טועמים, ואם יש צורך מוסיפים המתקה.
כמות ההמתקה תלויה בסוג הפירות בהם השתמשנו..
(את הדבש מוסיפים בסוף, כדי למנוע חימום שלו, ושימור של נוגדי החמצון שבו)
מאחסנים בכלי זכוכית שעבר עיקור.
מחזיק כחמישה ימים במקרר, או תקופה ארוכה יותר בהקפאה עד השימוש.
בהנאה ולבריאות!!
11 תגובות
יש לי תותים ותערובת פרות יער
איך ממליצה לשלב?
כל שילוב שתבחרי יהיה מתאים.
אני הייתי שמה 1/2 כמות מכל סוג.
עדיף אחרי הבישול
חייבים בכלי זכוכית?
תודה רבה
כלי זכוכית שעבר עיקור שומר על הריבה ליותר זמן,
כשאין, אשפר בכל כלי אחר.
שלום,
קודם כל תודה על המתכון, נראה מעולה!!
רציתי לשאול,
מטעמי כשרות אנו אוכלים רק תותים טחונים, האם יש אפשרות לטחון את התותים לפני הבישול? ואם לא – אפשר להמיר את התותים בפרי אחר? דובדבנים נוספים אולי? או משהו אחר?
תודה רבה!!
אפשר בהחלט להשתמש גם בתותים טחונים.
במקרה כזה כדאי להיות ערנית יותר לזמן הבישול כדי שהריבה לא תיחרך.
קודם כל, תודה על האתר המדהים, והשיתוף! מעריכה מאד מאד!
יש להשיג בחנויות גם ריבות שהן 100% רכיבי פרי,
האם עדיין ריבה ביתית תהיה איכותית ובריאה יותר?
ככלל כל מוצר ביתי עדיף על מוצר תעשייתי,
אך בגדול לא צריכה להיות בעיה במוצר שהוא 100% טבעי,
הוא בטח זמין וקל יותר לשימוש.
ערב טוב
אפשר להכין רק עם תותים?
יש לי בבית 500 ג'
אפשר בהחלט רחלי