תבשיל גריסים חגיגי

שירה אזולאי
אלול תשע"ב
כמה מילים

לפני שמתחילים...

מנה צבעונית וחגיגית,

שתחליף את מנת האורז המוכרת,

במנה מזינה וטעימה יותר.

 

תוספת יפה ומרשימה לארוחות החג,

נצלו אותה כל עוד הרימונים בנמצא.

תבשיל גריסים חגיגי שירה אזולאי צעד לבריאות
רכיבים:

4-5 מנות

כוס גריסי פנינה*

בצל גדול

2 שיני שום

1/2 דלורית / 2 גזרים

4 תמרים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כף שמן זית

כף סילאן

לאחר הבישול –

1/2 כפית מלח

רימון

אופן ההכנה:

משרים את הגריסים לכל הפחות לחצי שעה. לאחר ההשריה שוטפים ומסננים.

מחלקים את הבצל לארבע חלקים, פורסים לרצועות דקות. מאדים את הבצל עם מעט מים.

פורסים את שיני השום ומוסיפים לאידוי. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים.

חוצים את התמרים ופורסים לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומאדים הכל יחד.

מוסיפים 2 כפות מים, כף שמן זית, כף סילאן, 1/2 כפית פלפל שחור. מאדים יחד עם התיבול כשתי דקות נוספות.

מוסיפים את הגריסים ושני כוסות מים רותחים. מבשלים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים (בערך כרבע שעה).

בסיום הבישול מוסיפים 1/2 כפית מלח ואת גרעיני הרימון. מערבבים ומגישים.

ליצירת מנות חגיגיות יותר, יוצקים לתוך כלי בגודל המתאים, דוחסים מעט כדי שהצורה תצא יציבה. מניחים את הכלי הפוך על כלי ההגשה, ומרימים בזהירות.

עוד משהו לפני שאשכח!

* בד"כ מומלץ להשתמש בגריסים רגילים, גריסי פנינה אלו גרעיני השעורה לאחר שיוף, ככה שאנחנו מפסידות חלק מן הסיבים שלהם.

הפעם בחרתי לכבוד החג בגריסי פנינה כדי לשוות למנה מראה יותר חגיגי. (גריסי פנינה עגולים ובהירים יותר)

שתהיה שנה טובה ומבורכת!!

2 תגובות

  1. היי שירה,
    במה אפשר להחליף את התמרים?
    והאם אפשר לוותר על הרימון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?